PREZIDENT: Dohľad Európskej komisie nad Gréckom by mal byť prísnejší

18.06.2012 Celý región

Bratislava 18. júna (TASR) - Prezident SR Ivan Gašparovič a podpredseda Európskej komisie (EK) Marek Šefčovič sa dnes zhodli na nevyhnutnosti sprísneného dohľadu Európskej komisie, Európskej centrálnej banky a Medzinárodného menového fondu, nad štátnym rozpočtom Grécka. Gašparovič prijal podpredsedu EK v Prezidentskom paláci v Bratislave.

"Víťazstvo tých politických síl v Grécku, ktoré chcú zostať členmi eurozóny, dáva šancu na postupné riešenie problémov v eurozóne a vytvára predpoklady pre pokračovanie potrebných reforiem v rámci únie," povedal Gašparovič po skončení rokovania.

Najdiskutovanejšou témou rozhovoru tak bola situácia v Grécku po víkendových parlamentných voľbách. Novú vládu krajiny pravdepodobne zostavia strany Nová demokracia a PASOK, ktoré chcú udržať Grécko v eurozóne a pokračovať v úsporných opatreniach. O ďalších podmienkach medzinárodnej pomoci chcú však vyjednávať. "Partneri diskutovali v tomto kontexte aj o budúcnosti celej Európskej únie a eurozóny vo vzťahu k Slovenskej republike," informoval TASR hovorca prezidenta Marek Trubač.
 

Vyberte región